Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Pedeseta jubilarna godišnjica KLA "Skela"

pedeseta jubilarna godisnjica kla skela

Dana 06.04.2024. godine održana je jubilarna, pedeseta Skupština Kluba antialkoholičara i apstinenata „Skela“. Nastanku Kluba prethodio je rad entuzijasta i stručnjaka još od 1968. godine u Specijalnoj bolnici “Dr Laza Lazarević” u Padinskoj Skeli na “E” odeljenju, na Odseku za lečenje alkoholičara.

Zvnična osnivačka skupština Kluba održana je 24.02.1974. godine, što naš klub svrstava u jedan od najstarijih u Srbiji.

Proslava ovog značajnog jubileja održana je u sali Dnevne bolnice Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“. Proslavi su prisustvovali naši dragi gosti, predstavnici Klubova VMA, Paunov vrt, Gornjačka, Valjevo, Zdrav Život, Palmotićeva, kao i predstavnici Reto centra „Ima nade“.

pedeseta jubilarna godisnjica kla skela

Svečanu skupštinu otvorila je upravnica Službe vanbolničke zdrastvene zaštite dr Ana Nenadović-Lalatović, pozdravivši prisutne goste, predstavnike drugih klubova, terapeute, članove Kluba i zaposlene. Nakon toga, godišnji izveštaj o radu Kluba podnela je sekretarka Kluba Gorica Mladenović, detaljno opisavši sve aktivnosti i teme iz prethodne godine: obrađivane su teme iz alkoholizma, socijalne posledice, komunikacija u porodici, krize otvorene i zatvorene, otpori u lečenju, prevencija recidiva, itd. Takođe, organizovane su posete ustanovama kulture, pozorištima, bioskopima, šahovskim turnirima, skupštinama drugih klubova.

pedeseta jubilarna godisnjica kla skela

Temu skupštine “Psihijatrijski komorbiditet i alkoholizam” prezentovale su terapeutkinje Anđa Marinković, Jovana Kukrika, kao i dr Đurđa Čiča. U pripremi teme aktivno je učestovala i prim. dr Borjana Savić. Poseban akcenat je stavljen na prikaz epidemioloških istraživanja alkoholizma u svetu i Srbiji, a medicinski pristup ovom problemu prezentovala je dr Đurđa Čiča kroz opis koja su to najčešća psihijatrijski komorbiditetna stanja i komplikacije alkoholizma.

pedeseta jubilarna godisnjica kla skela

pedeseta jubilarna godisnjica kla skela

Svečani trenutak upriličen je dodelom zahvalnica, knjiga i medalja članovima Kluba koji su bili najredovniji u dolascima, sa najdužim stažom u apstinenciji i aktivnim učešćem u radu Kluba. Ističemo najduži staž u apstinenciji našeg člana koji iznosi 38 godina. Ovom prilikom, posebno priznanje uručeno je i terapeutu sa najdužim stažom u Klubu u trajanju od 40 godina, dipl. socijalnoj radnici Danici Tošanović Janković, a veliku zahvalnost dugujemo i Dušanu Minoskom iz Banatskog Karlovca, koji je obezbedio štampanje pozivnica, zahvalnica, kao i fotoarhivu.

pedeseta jubilarna godisnjica kla skela

Kulturno-umetnički program članovi kluba su realizovali kroz tačke recitacije uz klavirsku pratnju i plesne tačke. Nakon formalnog dela skupštine druženje je nastavljeno uz prigodno posluženje i u prijatnom ambijentu.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo koleginicama i kolegama koji su svojim prisustvom uveličali i doprineli kvalitenoj diskusiji o temi skupštine i značaju Kluba koji ima u lečenju bolesti zavisnosti, kao i upravi Klinike na velikoj podršci. Skupštinu smo otvorili dostojanstveno i sa uvažavanjem velikog jubileja, a zatvorili sa radošću i ushićenjem da se opravdanost i značaj ovakvih manifestacija mora sačuvati.

Terapeuti Kluba
Anđa Marinković, dipl. spec. pedagog, sistemski porodični psihoterapeut
Jovana Kukrika, dipl. socijalna radnica, sistemski porodični psihoterapeut u edukaciji

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.