Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr „Laza Lazarević” Saopštenje za medije

Klinika Dr „Laza Lazarević“ radi po zakonu i bez dugovanja

Beograd, 04.12.2022. godine – Upravni odbor Klinike za psihijatrijske bolesti Dr „Laza Lazarević“ odgovara na iznete grube neistine Ministarke zdravlja Danice Grujičić na televiziji K1, u cilju potpunog informisanja javnosti.

Klinika Dr „Laza Lazarević“ nema dugovanja prema dobavljačima i ne postoji ni jedna neplaćena faktura, a budžet namenjen za kupovinu hrane obezbeđuje RFZO, a ne sama Klinika. Dodatno, neistita je i tvrdnja da je 70 lekara napustilo svoja radna mesta na Klinici, koja uprkos pokušajima destabilizacije, nastavlja da se brine o svojim pacijentima.

Kada su u pitanju ciljane inspekcijske kontrole, kojih je bilo nekoliko u poslednjih par nedelja, obaveštavamo javnost da su svi inspekcijski nalazi pozitivni i da konstatuju visokokvalitetno i stručno postupanje menadžmenta, lekara i ostalih zaposlenih na Klinici Dr „Laza Lazarević“, a samo za vreme aktuelnog mandata ministarke Danice Grujičić izvršeno je čak tri inspekcijska nadzora i sva tri izveštaja su bila besprekorna. Državna revizorska institucija je na poslednjoj revizorskoj kontroli, za vreme mandata aktuelnog menadžmenta, najvećim ocenama ocenila rad klinike.

Prilikom sastanka sa Ministarkom Grujičić predočen joj je video snimak i krivična prijava za zlostavljanje pacijenata iz 2016. godine, a protiv organizatora takozvanog štrajka jednog dela zaposlenih na klinici.

Specifičnost pacijenata koji se leče na klinici kao i izbegavanje svake mogućnosti da budu uznemireni je nešto što bi trebalo da bude poznato ne samo stručnim licima, nego i široj javnosti, pa je logično da nije dozvoljeno nikakvo okupljanje i pravljenje buke u krugu i neposrednoj blizini klinike, zbog čega je i policijska stanica Savski venac, na prijavu upravnice klinike, obavestila tužilaštvo.

Nakon zakonito sprovedenog postupka, organ upravljanja postupio je u skladu sa zakonom, te su zbog neautorizovanog ulaska u kotlarnicu i ugrožavanja bezbednosti pacijenata i kompletne ustanove uručen otkaz jednom licu.

Upravni odbor ovim još jednom obaveštava kako stručnu, tako i širu javnost, da je aktuelni menadžment u svom dosadašnjem radu izvršio značajna unapređenja u funkcionisanju Klinike, kao i da za sve unapred navedeno postoje konkretni argumenti i dokazi.

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.