Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Od "Doma za s'uma sišavše" do Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević"

izlozba 157 godina

157 godina psihijatrije u Srbiji

Povodom Drugog kongresa bolničke psihijatrije sa međunarodnim učešćem organizovana je izložba pod nazivom Od Doma za s'uma sišavše do Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“. Izložbu su zajednički organizovali Klinika za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ i Muzej nauke i tehnike.

Izloženi su predmeti iz muzejske zbirke Klinike – medicinski instrumenti i aparati, kao i predmeti korišćeni u radno-okupacionoj terapiji, dokumentacija, lični predmeti, rukotvorine i umetnička dela. Manji broj eksponata na izložbi je iz fonda Muzeja nauke i tehnike a izložene kopije dokumenata su iz fonda Arhiva Srbije.

izlozba 157 godina

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovali su pored domaćina v.d. direktora Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ doc. dr sc. med. Ivane Stašević Karličić i predstavnici Ministarstva zdravlja RS, načelnica Gradske uprave Grada Beograda Sandra Pantelić i drugi.

Posebno važan gost je eminentni profesor Stephen Stahl, svetski priznati stručnjak u oblasti psihofarmakologije.

izlozba 157 godina

Autor izložbe: Jelena Jovanović Simić, kustos Muzeja nauke i tehnike
Saradnici na izložbi: Zorica Civrić, muzejski savetnik Muzeja nauke i tehnike Dr Ana Nenadović Lalatović, spec. psihijatar Klinike Prim. dr Slobodan Jovičić, spec. psihijatar Klinike

Izložba je otvorena svakog dana od 10-31. oktobra 2018. od 8-17 časova
Adresa: „Doktorova kula“, Višegradska 26

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.