Arhiva vesti

facebook  instagram

ARHIVA VESTI -

Besplatno savetovanje u Centru za mentalno zdravlje

cmz otvaranje

Beograd, 26. april 2018. godine

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar obišao je danas prvi Centar za mentalno zdravlje u Beogradu, koji je otvoren prošlog meseca, i poručio da će Ministarstvo podržati otvaranje što više takvih centara u Srbiji.

Lončar je istakao značaj otvaranja Centra u zgradi ''Beograđanka'', u kojem građani mogu besplatno, bez uputa i zdravstvene knjižice, da se posavetuju sa stručnjacima o svim problemima vezanim za mentalno zdravlje.

Živi se izuzetno brzo, a statistike i predviđanja Svetske zdravstvene organizacije (SZO) govore da će biti sve više onih kojima je potrebna pomoć u očuvanju mentalnog zdravlja, ukazao je on.

Ministar je poručio da ne želimo da čekamo da dođemo u takvu situaciju, pa da se tek tada organizujemo, zbog čega je i otvoren ovaj centar, podsetivši na to da su takva savetovališta već otvorena u Nišu, Vršcu i Kikindi.

Lončar je naveo da Centar radi svakog radnog dana od 9 do 18 časova i da pomoć pacijentima pruža tim stručnjaka sastavljen od psihijatara, psihologa i terapeuta.

Najveći deo problema se rešava ovde, a ako se proceni da je potrebno bolničko lečenje, pacijent će biti upućen u adekvatnu zdravstvenu ustanovu gde će odmah biti pregledan i vrlo brzo će mu biti određena terapija, naveo je on.

Takođe, ministar je dodao da je za prvih mesec dana rada više od 500 građana posetilo Centar, a da je njih 110 prvi put zatražilo stručnu pomoć.

Centar, koji se nalazi na 20. spratu ''Beograđanke", sa ministrom zdravlja su obišle direktor Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" Ivana Stašević Karličić i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Foto: Informer
Tekst: www.zdravlje.gov.rs (Vlada Republike Srbije)

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.