Sociorehabilitacioni centar "Aleja kestenova"

facebook  instagram

Poseta izložbi "Dakle, vi ste taj Uroš Predić?" u Galeriji SANU

izlozba uros predic

U okviru aktivnosti “Kultura petkom”, 16.03.2018. godine naši korisnici su posetili izložbu posvećenu jednom od naših najcenjenijih likovnih umetnika svih vremena Urošu Prediću, pod nazivom “Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?”. Postavka se nalazila u Galeriji SANU čiji su naši korisnici, moglo bi se reći, već redovni posetioci.

Pogledali su slike kojima su bili oduševljeni, videli lične stvari Uroša Predića među kojima je i maramica njegove majke Marije, crtež sa likom njegovog oca Petra koji je Uroš napravio dok mu je otac bio na samrti, kao i porodično stablo porodice Predić gde se među granama našlo i ime Stevana Mokranjca koji je bio oženjen Predićevom bratanicom. Poseban deo izložbe bio je posvećen prikazivanju prijateljskog odnosa između Mihajla Pupina i Uroša Predića. Tu se nalazio Pupinov portret kao i pisma koja su prijatelji razmenjivali.

izlozba uros predic

Svi su bili oduševljeni izložbom toliko da nisu ni primetili da su oko 90 minuta uživali u lepotama umetnosti Uroša Predića.

izlozba uros predic

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Davidović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.