Učešće na naučnim skupovima

XXVIII ECNP Kongres u Amsterdamu

U periodu od 29. avgusta do 1. septembra održan je 28. ECNP (European College of Neuropsychopharmacology) kongres u Amsterdamu. Ovogodišnji kongres (jedan od najvećih svetskih kongresa iz oblasti primenjenih neuronauka) je obeležio Brain day. Bio je ovo prvi izlazak ECNP-a u zajednicu sa više od 500 ljudi zainteresovanih za promociju destigmatizacije osoba sa mentalnim poremećajima. Svečano otvaranje kongresa obeležilo je uvodno predavanja profesora Frans De Waal-a, bihejvioralnog neuronaučnika, eksperta u oblasti socijalno-kooperativnog ponašanja primata. Tokom sledeća tri dana su se izdvajale teme “Spavanje i raspoloženje”, “Oksitocin u shizofreniji”, “Lekovi u frontotemporalnoj demenciji”…Pored toga, viđene su izuzetne poster sesije i sesije mladih naučnika sa dodelama nagrada.

Opširnije...

ECNP seminar Srbija

Od 14. do 16. novembra 2014. godine u Kaštelu Ečka je održan seminar u organizaciji Evropskog koledža neuropsihofarmakologije - ECNP (European college of neuropsychopharmacology). ECNP je nezavisna, nevladina, naučna organizacija posvećena izučavanju i lečenju poremećaja CNS.

Skup je održan u velelepnom Kaštelu Ečka (pored Zrenjanina) u trajanju od tri dana koji su bili kondenzovani kvalitetnim predavanjima, radionicama i drugim aktivnostima koje su imale za cilj širenje najnovijih naučnih informacija i saznanja, te promovisanje zajedničkog rada među profesionalcima. Najeminentniji stručnjaci iz čitavog sveta, a među njima i prof. dr Gil Zalsman (Tel Aviv), prof. dr Robin Jacoby (Oxford) i dr Dina Popović (Barselona) govorili su o modalitetima naučnih istraživanja, sa posebnim fokusom na depresivnost, bipolarni poremećaj i suicidalnost. Na tri paralelne radionice akcenat je stavljen na pitanje kako izabrati odgovarajuće istraživačko pitanje i kako isplanirati efikasnu studiju, uz prezentacije radova učesnika seminara i nagrađivanje najboljih radova.

Opširnije...

Učešće lekara Klinike na 27. ECNP kongresu

U periodu od 18. do 21. oktobra održan je XXVII ECNP (European College of Neuropsychopharmacology) kongres u Berlinu. Kongres predstavlja jedan od najvećih svetskih kongresa iz oblasti primenjenih neuronauka. Procenjuje se da je na ovogodišnjem kongresu bilo oko 5.500 učesnika iz preko 100 zemalja sveta. Ono što ovaj kongres čini jedinstvenim jeste spoj tema, kao i učesnika, iz najrazličitijih disciplina, počev od bazičnih nauka do same kliničke prakse, sa ciljem unapređenja znanja i razvoja novih ideja iz oblasti neuronauka, posebno neuropsihofarmakologije.

Lekari naše ustanove učestvovali su na ovom kongresu i dali svoj doprinos prezentacijom svojih radova. Mr sc. med. dr Mirjana Tatarević predstavila je svoj rad u okviru poster sesije na temu „Faktori neadherence u lečenju pacijenata asa psihotičnim poremećajima“.

Opširnije...

Kontakt info

Sektor Beograd:
Višegradska 26, Beograd
Centrala +381.11.36.36.400

Sektor Padinska Skela:
Padinska Skela bb, Beograd
Centrala +381.11.88.71.233
Portirnica +381.11.36.36.500

Sekretarica direktora:
Ivana Todorović
Tel: +381.11.36.36.463
Faks: +381.11.36.36.461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Internet:
www.lazalazarevic.rs

Vlasnik domena www.lazalazarevic.rs je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Sadržaji, informacije i fotografije, prikazani na sajtu, ukoliko nije drugačije navedeno, su takođe vlasništvo Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd. Nosilac autorskih prava opštih i informativnih materijala, predstavljenih na sajtu, je Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević - Beograd.